Lean and Green Award voor E. van Wijk Logistics

Lean and Green Award voor E. van Wijk Logistics

leangreenGiessen – Logistiek dienstverlener E. van Wijk uit Giessen heeft een Lean and Green Award toegekend gekregen. De vervoerder krijgt de award voor zijn doelstellingen in het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het Plan van Aanpak is erop gericht om binnen vijf jaar tijd twintig procent CO2-reductie te realiseren.

Aan de toekenning ging een traject met onder meer audits vooraf. Daarin toonde E. van Wijk aan wat het de afgelopen drie jaar heeft gerealiseerd, hoe het wagenpark eruit zag en wat de plannen daartoe zijn voor de komende twee jaar. E. van Wijk werkt al langer met een jong wagenpark. De komende tijd zal verder geïnvesteerd worden in wagens met een moderne, Euro6-motor. Daarnaast traint E. van Wijk zijn chauffeurs in het nieuwe rijden en streeft het naar een efficiënte planning door bijvoorbeeld goederenstromen te combineren.

De Lean and Green-aanpak past niet alleen in het maatschappelijk verantwoord ondernemen van E. van Wijk. De vervoerder kan hiermee ook voldoen aan de wensen van klanten die op hun beurt streven naar een verdere terugdringing van de CO2-uitstoot.

E. van Wijk Logistics krijgt de Lean and Green Award uitgereikt op 20 oktober tijdens een speciale bijeenkomst op de BedrijfsautoRAI.

Over Lean and Green:

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

Over E. van Wijk:

E. van Wijk Logistics in Giessen is onderdeel van de E. van Wijk Group. De logistieke divisie, met vestigingen in Nederland, Roemenië en Oekraïne, bestaat uit zes zelfstandige bedrijven die nauw samenwerken en zo voor elke logistieke vraag een oplossing bieden. Zij verzorgt onder meer pan-Europees vervoer, warehousing, crossdocking, internationaal vervoer, groupage transport en douaneservices. De automotive divisie verkoopt en onderhoudt trucks en heeft tien vestigingen in Roemenië en Moldavië.

Terug naar overzicht