GDP-certificaat voor gloednieuw pharma warehouse bij E. van Wijk

GDP-certificaat voor gloednieuw pharma warehouse bij E. van Wijk

Met trots hebben we bij E. van Wijk een hernieuwde groothandelsvergunning en Good Distribution Practice certificaat mogen ontvangen voor het nieuwe pharma warehouse. Dit certificaat, dat wordt uitgereikt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), wordt gedragen door bedrijven die op een hoogstaand kwaliteitsniveau een distributienetwerk van geneesmiddelen handhaven, waarmee de kwaliteit van geneesmiddelen wordt gewaarborgd.

 

Sinds september 2017 verrijst in Giessen naast ons conventionele warehouse een state of the art pharma warehouse. Hier kunnen farmaceutische producten en medische hulpmiddelen voor de pharma en healthcare niet alleen ambient (15-25 ºC) maar ook cold chain (2-8 ºC) worden op- en overgeslagen. Daarmee komt E. van Wijk tegemoet aan de groeiende vraag naar hoogwaardige en uiterst betrouwbare opslag en distributie van geneesmiddelen voor onder andere producenten, groothandels, apotheken en ziekenhuizen. Het pharma warehouse is nu voorzien van de GDP groothandelsvergunning.

 

Techniek

De juiste omgevingstemperatuur heeft prioriteit als het gaat om de betrouwbaarheid van het warehouse te borgen. Daarom hebben we bij E. van Wijk uitgebreide, vooruitstrevende maatregelen genomen.

We hebben de meest innovatieve koel- en verwarmingstechnieken gebruikt, met 24/7 temperatuurregistratie en alarmering. Daarbij zorgt het box-in-a-box ontwerp dat er nauwelijks temperatuurschommelingen door invloeden van buitenaf zijn. Door het Dobo-systeem van Hörmann (docking before opening) kunnen de deuren van de vrachtwagens dicht blijven tot deze goed aangedockt zijn. De deuropening wordt vervolgens afgesloten met speciale air cushions. Hierdoor minimaliseren we invloeden van buitenaf.

 

Kwaliteit
Uiteraard is het warehouse uitsluitend bedoeld voor farmaceutische producten en medische hulpmiddelen. Wij regelen, door slimme planning en strikte contaminatieprocedures, dat er zeer minimaal gevaar bestaat voor de productkwaliteit. Daarnaast zorgen camerabewaking en (online) monitoring voor nog meer veiligheid.

 

Terug naar overzicht